eNyhetsbrev
VerkstadsForums CAx-testare Al Dean testar de senaste programmen på marknaden. För att läsa respektive testprotokoll, klicka på någon av lösningarna nedan. Till höger kan du sedan ladda ner protokollet i PDF-format.

3D Printing Special

Miljödesign

Comsol Multiphysics

Direkt Modellering

Inventor 2013

Inventor 2012

Inventor 2011

NX 8.5

NX 8

NX 7

PTC Creo 1.0

PTC Windchill 10.0

Siemens Mechatronics Concept Designer

Solid Edge ST4

SolidEdge ST 3

SolidWorks 2013

SolidWorks 2012

SolidWorks 2011

SpaceClaim 2010

Inventor 2013 - molnet börjar utkristallisera sig allt tydligare


Autodesk gör en hel del intressanta saker nuförtiden, både genom att paketera Inventor med andra programvaror och genom satsningen på molnbaserade tjänster. Och tittar man på själva kvantiteten av mjukvaror som erbjuds i form av sviter, är det onekligen en lockande affär. Men det vore oärligt att inte fråga sig om Autodesks molnsatsning stjäl
utvecklingsfokus från kärnapplikationerna. Det finns trots allt ett stort antal användare som inte alls är intresserade av att dela dokument, arbeta mobilt o s v. De vill ha en gedigen uppsättning konstruktionsverktyg. De goda nyheterna är att även om många av uppdateringarna i Inventor 2013 kan se lite inkrementella ut var för sig, så ter de sig mer imponerande när man tar ett steg tillbaka. Inventor har nu funnits på marknaden i snart ett decennium och har nått en hög mognadsgrad. Små förbättringar visar att användarna har en uppsättning verktyg som de kan vara nöjda med, samtidigt som Autodesk fortfarande hittar utrymme för förbättringar. 2013 är en bra och gedigen release och helt klart värd att titta närmare på, även om du inte är en användare sedan tidigare.

Ladda ner hela testprotokollet som pdf här: