eNyhetsbrev
VerkstadsForums CAx-testare Al Dean testar de senaste programmen på marknaden. För att läsa respektive testprotokoll, klicka på någon av lösningarna nedan. Till höger kan du sedan ladda ner protokollet i PDF-format.

3D Printing Special

Miljödesign

Comsol Multiphysics

Direkt Modellering

Inventor 2013

Inventor 2012

Inventor 2011

NX 8.5

NX 8

NX 7

PTC Creo 1.0

PTC Windchill 10.0

Siemens Mechatronics Concept Designer

Solid Edge ST4

SolidEdge ST 3

SolidWorks 2013

SolidWorks 2012

SolidWorks 2011

SpaceClaim 2010

SpaceClaim 2010 - ”Ny aktör med udda approach – men det hela är fräscht, slimmat och lättanvänt”


SpaceClaim har en udda position på marknaden. Den är en ny aktör och konkurrerar med betydligt större spelare med etablerade kundsegment, etablerade affärsmodeller och intäkter –
men det betyder inte nödvändigtvis att man rör sig på samma planhalva. Efter att ha pratat med medarbetare på SpaceClaim och några av deras kunder, står det klart att programmet har något som tilltalar dem utanför den traditionella 3D-CAD världen. SpaceClaim adopteras av organisationer som söker något annat som kan passa i deras process, snarare än att definiera den. För många blir komplexiteten i 3D-modellering ofta en börda, när till exempel en
försäljningsingenjör snabbt vill skissa upp en idé i 3D från existerande produkt, eller någon vill analysera och experimentera med en modell, behövs nödvändigtvis komplexiteten i andra system.

Då behövs verktyg som är snabbt och effektivt och passar i deras arbetsflöden, och låter dem gå vidare i uppgiften de har för handen. När jag i början påstod att man kan förledas tro att i jämförelse med andra system har inte så mycket hänt i SpaceClaim 2010, menade jag det som något positivt. Om man tittar på de senaste releaserna står det klart att systemet drivs av sina användare, att funktionalitet läggs till där det behövs för användarna, istället för att utvecklarna råkade komma på en helt ny idé som ingen har bett om. Enligt min mening är det en perfekt situation. Det faktum att systemet bara har ett par år på nacken är en stor fördel för den som söker ett modelleringsverktyg som är snabbt och effektivt – det har inte år av utveckling bakom sig, det är nytt, fräscht, slimmat och lätt att använda. För den som letar efter ett verktyg, snarare än en livsstil, är detta ett bra val.

Ladda ner hela testprotokollet som pdf här: