eNyhetsbrev
VerkstadsForums CAx-testare Al Dean testar de senaste programmen på marknaden. För att läsa respektive testprotokoll, klicka på någon av lösningarna nedan. Till höger kan du sedan ladda ner protokollet i PDF-format.

3D Printing Special

Miljödesign

Comsol Multiphysics

Direkt Modellering

Inventor 2013

Inventor 2012

Inventor 2011

NX 8.5

NX 8

NX 7

PTC Creo 1.0

PTC Windchill 10.0

Siemens Mechatronics Concept Designer

Solid Edge ST4

SolidEdge ST 3

SolidWorks 2013

SolidWorks 2012

SolidWorks 2011

SpaceClaim 2010

Multifysisk simulering enklare än man skulle kunna tro...


Alltfler börjar inse fördelarna med simulering - men det finns ett problem med många av de CAD-integrerade verktygen. De FEA- och CFD-verktyg som finns på marknaden kanske framstår som allomfattande och kraftulla och detta är förvisso sant. Men man får problem när man arbetar med uppgifter som inte lätt kan kategoriseras i strukturell mekanik eller vätske/värmeflöden. CFD- och FEA-verktyg är i grund och botten stängda system som tvingar dig att arbeta på ett deras villkor. Och här skiner verkligen Comsols system.
Comsol är ett utmärkt exempel på fördelarna med förinställda mallar och allt det som krävs för
att göra en djupare analys av den aktuella produktens prestanda.
De förinställda mallarna och modulerna kan spara in mycket tid och även om det inte finns en modul som täcker dina specifika behov så finns det inget som hindrar dig från att bygga din egen. Det som imponerar mest är att allt görs i en miljö som inte är överdrivet komplex och fungerar till stöd för processen utan att kräva särskilt mycket ut bildning. Om du arbetar med simulering och tycker att du får slåss mot ditt existerande verktygs slutna natur, är Comsol definitivt värt att prova.

Ladda ner hela testprotokollet som pdf här: